Какво представлява целулита. Степени

Целулитът не е болест, а все по-често срещан цивилизационен козметичен проблем, който според данни на Европейския съюз засяга повече от 85% от представителките на женския пол. Целулитът се проявява под формата на неправилни вдлъбнатини по кожата, които наподобяват портокалова кора. Най-често се появява по кожата на външната част на бедрата, ханша, а често и от вътрешната страна на ръцете. Причина за появата на целулит е преди всичко прекомерното натрупване на мазнини в подкожието на мускулната тъкан, а също така и намалената еластичност на съединителната тъкан, която хормонът естроген омекотява и разрушава. Целулитът се характеризира с увеличени мастни клетки, в които се натрупват отпадни вещества от обмяната на веществата, която протича в тялото, и от тяхното нарушено отделяне. Гнездата, напълнени с мазнина, са обгърнати от дебели колагенови фиброви влакна и целите тези образувания нарастват. Върху повърхността на кожата се появяват неприятни неравности. Те са взаимно свързани с нарушеното отделяне на отпадни вещества. Сред тях са: генетичната предразположеност, повишената пропускливост на кръвоносните съдове, влошеното състояние на колагеновите влакна, недостатъчното количество приемани течности, нездравословният начин на живот, недостатъчното движение, както и хормонални проблеми. Върху състоянието на целулита може да повлияете посредством спазването на питеен режим – минимум 2,5 литра дневно минерална вода, плодови или билкови чайове; с повишена консумация на продукти, съдържащи фибри; чрез подобряване функционирането на лимфната система, посредством активизиране на главните лимфни центрове в тялото, както и чрез употребата на професионални козметични продукти.

Степени на целулита

Първа степен – Целулита се установява само при компресен тест.

Втора степен – Видим с голо око, върху кожата се виждат изразителни неравности. Засегнатите части имат грапава повърхност която е явна в изправено,седнало и легнало положение.

Трета степен – Видим с голо око, върху кожата се виждат изразителни неравности. Засегнатите части имат грапава повърхност която е явна в изправено,седнало и легнало положение. Болезнено на допир.

степени на целулита

степени на целулита

Advertisements

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: