Антицелулитен масаж

Имате ли целулит от доста време и той е в напреднал стадий, твърд и леко болезнен? Тогава това е вашият тип масаж. Целта е не толкова да се дренира, колкото да се засили циркулацията на кръвта  и на тъканите, да се изгорят мазнините, да се активира и лимфната система и по този начин да се елиминират токсините, намалявайки целулита.

massage

massage


За този тип масаж е важно постояннството- трябва да се изпълнят минимум 10 масажа, преди да започне видимият ефект, а след това трябва да се продължи с процедури минимум два пъти седмично.

Но в случай, че вашият целулит е в най- напреднал стадий, не е достатъчен само масаж. Трябва да се посъветвате с лекар, който да ви препоръча и точен хранителен режим. Не забравяйте също така да правите упражнения, аеробика, фитнес, всичко което може да помогне в този случай.

Основни движения

При този масаж се използват натиск, вибрация, потупвания, затоплящи движения на критичните зони, по принцип това са бедрата, колената, долната част на дупето и ханша. Движенията са бързи, ритмични, широки като обхват. Имайте впредвид и бъдете подготвени, че движенията не са отпускащи и бавни, настройте се за един по- дълбок масаж. И ако вашият целилит е в напреднал стадий е възможно да изпитате дори болка.

Ако страдате от лесно рушащи се капиляри или от разширени вени, този масаж не е за вас. Препоръчавам ви да опитате масаж с по- леки масажни движения, например лимфодренажен.

За направата на антицелулитния масаж се използва специфичен антицелулитен крем, който често е фито- ароматичен продукт (може да се използват и някои кремове аюрведа).

Advertisements

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: